PROIECT

Capsula de Cultură

Proiect

Capsula de cultură este

călătorie, esență și viață !

despre respect, înțelegere și mândrie !

despre grija pe care trebuie să o aveți față de bunurile vechi și frumoase.

despre voi! Este locul vostru unde strângeți experiențe, informații, obiecte, amintiri.

PREZENTARE

Scopul proiectului

Scopul proiectului ,,Capsula de cultură” este atragerea tinerilor/copiilor din Hoghiz, Feldioara, Prejmer și Vulcan (preponderent copii din categoriile vulnerabile cu risc de abandon școlar și/sau discriminare) pentru descoperirea istoriei locale și promovarea patrimoniul cultural local prin intermediul unor ateliere creative și meștesugărești.

Proiectul continuă demersurile asociației noastre în zonele rurale ale Județului Brașov pentru (re)descoperirea patrimonului cultural și valorizarea acestuia prin programe de educație culturală dedicate copiilor.

Necesitatea

Necesitatea implementării proiectului ne-a fost confirmată chiar în timpul organizării primului atelier, cel de cercetare-documentare, când am constatat că elevii nu aveau prea multe cunoștințe despre patrimoniul istoric și natural local, iar pentru ei definirea acestuia nu includea locuri, oameni și bunuri din satul natal.

Pentru desfășurarea proiectului avem o excelentă colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Brașov, autoritățile locale și școlile implicate în proiect, respectiv Școala Gimnazială Prejmer, Școala Gimnazială Vulcan, Școala Gimnazială Hoghiz, Liceul ,,Petru Rareș” Feldioara.

Urmăriți proiectul pe Facebook

Atelierele proiectului

majoritatea dintre ele derulate online, din cauza pandemiei:

Desen

Podoabe

Țesut

Îndrumar

INSTRUMENT

Site realizat în cadrul proiectului „Capsula de cultură”, Proiect derulat de Asociația Forums și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

www.instaredebine.ro

#instaredebine#implicareafacediferenta#kaufland#fdsc

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „În stare de bine”